När man känner att våren är på gång så blir det rätt så naturligt att kolla igenom sin garderob och kolla upp vad som är användbart för den annalkande vår som man längtat efter hela vintern. Finns det något som man kan slänga och vad kan man spara, det är frågan inför den sköna årstiden som våren är.

SpringAlla årstider har sitt mode och på vintern så klär vi oftast oss för att vara varma och slippa den kyla som kan vara under vinterhalvåret. När våren kommer så blir det ett betydligt tunnare mode, dock bör man tänka på att det kan vara kallt även om solen skiner på och en härlig vårdag. Det gäller att inte klä sig för tunt trots att det ser varmt ut.

Att ta fram vårkollektionen är mångas dröm, men ta inte fram den för tidigt bara, då kan förkylning komma som ett brev på posten. Ta hellre med en extra tröja om man tar en lite längre promenad om man skulle känna att det blir för kallt med den tunna vårjackan. En halsduk tar inte allt för stor plats så det går också bra att slänga med och använda sig av om det känns för kallt.

På sommaren blir allt mycket lättare, helst de riktigt varma dagarna. En tunn blus eller skjorta och kjol eller ett par tunna chinos passar utmärkt. Strumpor behöver man inte ens tänka på om det är riktigt varmt och skönt. Beroende på vilket sammanhang man ska till. Vardagsklädsel om man är ledig behöver inte allas vara så märkvärdig utan ta på det som känns mest praktiskt efter vädret.