Det finns inga genvägar till ett friskt och glansigt hår, men tack och lov är det ändå inte så komplicerat. Det enda som är viktigt att kontinuitet, att du skaffar några nya rutiner och håller fast vid dem.

Nya produkter

Släng dina gamla produkter, har du använt dem länge men håret är fortfarande frissigt så fungerar det uppenbarligen inte. Kasta bort dem! Köp hårvård av ekologiska produkter, de innehåller snällare ämnen och naturliga råvaror. De skadar heller inte miljö så du kan köpa dem med gott samvete. Använd alltid skydd när du ska använda en locktång eller hårfönen. Skydda håret även under starkt solsken med värmeskydd

Vatten och sömn

Hela din kropp mår bättre av vatten och tillräckligt mängd med god sömn. Det kommer inte bara att påverka hur du mår, det påverkar även håret och kommer att ge dig mer glans i stråna. Samma sak med vatten, hela du mår bättre om du inte lider av vattenbrist under dagen. En del säger att man ska dricka en viss mängd varje dag men egentligen är det högst individuellt och framförallt ska du fokusera på att dricka vatten när du är törstig och välja bort andra saker som läsk och kaffe.

Mindre dusch mer inpackning

Tvätta håret max tre gånger i veckan. Ditt hår torkas ut av vatten och blir mer frissigt. Det blir också en dålig vana då håret blir fett snabbare eftersom du fortsätter att tvätta bort de nödvändiga oljorna från stråna och hårbotten. I början av omställningen kommer du ha fett hår men till slut ställer håret om sig till dina nya rutiner och det ser genast fräschare ut!