Ordet accessoar kommer från franskan och betyder ungefär tillbehör. Det beskriver bra vad en accessoar är, ett tillbehör som kan göra det där lilla extra för din utstyrsel. Det finns flera varianter på accessoarer, en del är till för utsmyckning medan andra även fyller en funktion. Ett exempel på en sådan accessoar är klockan.

Funkar till allt

En av många fördelar med just klockor som accessoar är att de funkar till allt. Oavsett vilken typ av utstyrsel du har på dig kan du med enkelhet matcha dina kläder med klockan. Det är för att de allra flesta klockorna är framtagna med en enkel, men snygg design. Det finns många olika sorters klockor att välja bland och du kan hitta någon passande i en butik som säljer klockor.

Funktionellt

Som vi nämnde tidigare i det här inlägget så fyller klockan även en funktion. Förr i världen när vi inte hade med oss en digital klocka överallt var det smidigt, och ibland en räddning att ha en klocka i form av ett armbandsur för att hålla reda på tiden. Även fast det finns klockor nästan överallt kan klockan vara smidig att ha och det är ju en riktigt snygg modedetalj.