Förutom kläder utgör smycken och accessoarer en stor del av det vi har på oss, kanske speciellt för oss kvinnor. Med accessoarer av olika slag kan du piffa till din utstyrsel eller tona ned den efter behov. Dessutom bidrar accessoarer och smycken till att signalera din karaktär. Till exempel kan en färgglad scarf, ett grafiskt armband eller ett par överdimensionerade solglasögon sätta twist på en avskalad eller helsvart look. Och genom att byta till ett par stora glittriga örhängen och lägga på ett extra lager läppstift är du redo för en kväll ute direkt efter avslutad dag på kontoret.

Välj med omsorg

Smycken är kanske den typ av accessoar som är mest personlig. Därför är det viktigt att välja med omsorg när du ska köpa något nytt. Generellt sett bör du satsa på smycken i äkta metaller och stenar. Det är ett mer långsiktigt alternativ, som åldras vackert och som du förhoppningsvis kan använda under resten av ditt liv. Gällande design rekommenderar vi gärna något tidlöst, som inte riskerar att anses som omodernt inom kort. Å andra sidan är det viktigt att du känner starkt för ditt nya smycke. Välj därför hellre med hjärta och magkänsla än att lyssna för mycket på andra.

Städa upp

De flesta av oss har en uppsättning smycken som består av en kombination av arvegods, sådant vi har fått i present och objekt vi har köpt själva. Ofta är inte alla dessa föremål helt i vår egen smak, eftersom många av dem har varit tänkta för någon annan, i en helt annan tid och situation. Därför kan det vara idé att ta sig tid att gå igenom smyckeskrinet och se om det är något som kan bytas ut eller säljas. Idag finns det som tur är säkra och smidiga sätt att göra sig av med guld online, så att du kan vara trygg gällande värdering och betalning.