Handväskan – den vi har med oss överallt och ofta räddaren i nöden för dig som kvinna. Vad är bra att ha ha med sig och vad är en bra väska? Vi tipsar också hur du packar din weekendväska redo för helgens festligheter.

Din bästa vän

Väskan är egentligen din bästa vän under alla dagar när du är ute och räddaren i nöden för olika situationer som kan uppstå. Som kvinna är det många saker som kan behövas under en dag, vissa saker kanske du inte hinner med på morgonen exempelvis att sminka sig – då är det toppen att slänga med det i väskan för att ta tag i det lite senare, kanske innan det där morgonmötet på Skype? Är ni kanske i stadiet att skaffa barn så är det är många faktorer som gör livet stressigt. För att lätta på stressen lite finns Clearblue fertilitetsmonitor som du enkelt kan slänga med i väskan. Du kanske plötsligt kommer på att du har ägglossning och vill testa dig innan det är för sent. Du kan med denna monitor enkelt se om du har ägglossning eller till och med gravid. Andra saker som kan vara bra att ha i väskan är handsprit, tamponger, plånbok, mobilladdare. Kanske en deodorant och en liten behändig parfymflaska får hänga med? Dagen innehåller ofta möten med olika personer, därför kan det vara bra att ha tuggummi eller någon form av minttabletter. En liten hårborste, en extra mascara och ett puder kan vara bra att ha med sig. Tänk gärna på att allt du tar med dig är i lite mindre storlek än dina produkter du har hemma. Exempelvis finns det resestorlekar att köpa av hårspray och deodorant.

Olika väskor

För att få plats med alla dessa saker och kunna hålla en god ordning i väskan är det bra med en väska som innehåller flera fack. Det finns flera olika varianter och det bästa är att kolla runt så mycket som möjligt för att hitta just din perfekta väska. Storleken är viktigt att tänka på, om du vill kunna klämma in så mycket som möjligt i din väska bör du satsa på en större. Vill du ha en varian som vilar på armen eller handen, eller vill du kunna hänga den över axeln? Ryggsäcken hänger fortfarande med och du kan med fördel använda en sådan väska om du är lite mer sportig. Klarar du dig med en liten väska så finns det riktigt snygga miniväskor som är trendiga just nu.