Har du tröttnat på att släpa hela familjen till frisören och bestämt dig för att sköta hårklippningen själv? Det finns en del tips att ta del av om du ska klippa dig själv och resten av familjen. Det är ju viktigt att alla blir nöjda med sina nya frisyrer och speciellt viktigt är det om du har tonåringar i hemmet. Hemmaklippning kan bespara dig såväl tid som pengar.

Sök inspiration på nätet

Om dina familjemedlemmar inte är säkra på vilken frisyr de vill ha kan ni alltid söka inspiration på nätet. Oavsett om det är din man som vill satsa på ny frisyr, eller du själv, kan ni enkelt hitta en ny variant online. Tänk dock på att det kan vara svårt att fixa avancerade frisyrer på hemmaplan om du inte är van. Ibland räcker det med att klippa topparna!

Använd rätt verktyg

Det allra viktigaste innan du klipper din familj är att du använder rätt verktyg, du ska absolut inte använda kökssaxen. Det du behöver finns online så du behöver inte ge dig ut och leta efter en affär specialiserad på frisörverktyg. Satsa på en bra och vass sax och gärna en trimmer för de som vill klippas kort. Du behöver också ha en bra hårfön och olika kammar tillhands.