På senare år har det blivit allt viktigare att inte bara träna i största allmänhet utan också att se bra ut när man tränar. Detta har lett till att träningskläder och liknande blivit allt mer modeinriktade. Av den anledningen har vi här samlat ihop några användbara tips för den som är ute efter snygga och bra kläder att ha på sig antingen i spåret eller på gymmet.

Sportmode

En tydlig trend inom sportmode just nu är att kläderna skall vara färgglada och även ganska åtsittande vare sig det handlar om kläder till henne eller till honom.

För henne är färgglada och mönstrade tajts något som är väldigt hett just nu, likaså färgglada linnen och sport-behåar. Även skorna ska vara färgglada och verkligen synas. Färger som gult, lila, orange och ljusblått är helt rätt i tiden.

För honom är det också färger som gäller just nu om än inte lika extravagant. Havsblått, orange och rött är färger som fungerar såväl på träningströjan som på träningsoverallen.

Många tänker sig att det färgglada först och främst är något som går hem på gymmet eller på löprundan, men faktum är att färger numera fungerar även i andra idrottsliga miljöer, till och med på golfbanan, som vi varit inne på en tidigare artikel här på sajten.

Förutom att kläderna ska vara snygga är det såklart också viktigt att de är funktionsdugliga och bekväma att träna i. Ett bra tips är att välja kläder som inte är för tunga och som är lätta att röra sig i. Se också till att kläderna är gjorda i material som andas och som transporterar bort fukt på ett bra sätt.

En del av informationen i den här artikeln är hämtad från http://agnesfrandsen.forme.se/2014/mars/traningsklader-tips-II.html.