Timberland representerar det goda amerikanska hantverket med känsla för både stil och kvalitet. De har funnits med sedan urminnes tider och vunnit otaliga utmärkelser för sina produkter.

Timberland

De har också vunnit kundernas gillande. Inte minst i Sverige som är ett land som är känt för att vilja ha utomhusprodukter av hög kvalitet. I dessa tider är det inte bara kvalitet som efterfrågas på marknaden, utan även en produktion som inte sliter mer än nödvändigt på naturen

Hållbarhet gånger två

I tidningen King Magazine skriver man att skorna från Timberland är ”dubbelt hållbara” inte bara på grund av god kvalitet, utan också miljövänlig tillverkningsteknik och material. Timberland har alltid satsat på att ha en så miljövänlig tillverkning som möjligt. Nu har man tagit ett steg till. Redan från 2011 har man till exempel sett till att närmare 50 % av gummit i sulorna är återvunnet material. Dessutom har man sett till att allt vad skon består av är till minst 50 % återvinningsbart, vilket innebär att man ligger i framkant bland kända skotillverkare vad gäller miljötänk.

Självklart kan du köpa Timberland på nätet och inte bara i fysiska butiker, vilket ofta innebär att du kan undkomma det normalt sett höga priset. På nätet kan det vara lättare för butiksägare att hålla ett anpassat lagersaldo och pressa priserna, därför kan du också fynda rejält många gånger när du söker kvalitetsprodukter. Webbshoppar följer inte den vanliga reasäsongen utan rear ut saker då och då.

Timberland står för en kvalitet som håller länge. Om du vill göra dig själv och miljön en tjänst – varför inte satsa på rejäla och bekväma skor från denna tillverkare?