Att kalla miljövänligt mode och skönhetsvård för en trend kanske egentligen är missvisande. Snarare är det nog så att allt fler konsumenter fått upp ögonen för och ett ökat intresse för ekologiskt och miljövänligt, hållbart mode. Allt fler av de stora modekedjorna erbjuder kläder i ekologisk bomull och andra mer hållbara material som tillverkats under bättre förhållanden för miljön. Idag är utbudet av miljövänliga kläder och andra ”gröna” skönhetsvaror större än någonsin.

Skönhet

Grön skönhet

Detta intresse gäller idag inte bara de kläder vi har på oss, utan också maten vi äter och det smink och andra skönhetsprodukter vi använder. De som föredrar naturliga och miljövänliga produkter blir fler och fler. Det gör också att produktutvecklingen går snabbt och gör det möjligt att utveckla bättre och effektivare produkter. Många vill idag undvika onödiga kemikalier och tillsatser, inte bara i det vi äter, utan också i det vi smörjer in oss med eller tvättar oss med. Det finns en mängd märken inom ekologisk hudvård och skönhet, så här gäller det bara att hitta just din favorit. Vill du ha produkttips eller recensioner, finns en mängd bloggar på nätet som bara handlar om grön skönhet.

Hjälp att välja rätt

Det finns en mängd märkningar inom ekologiska produkter idag, alla med olika krav och kriterier. Det kan vara svårt att veta vad man ska leta efter. Enligt Ecolabel Index finns över 450 märkningar över hela världen idag, och antalet ökar ständigt.

Shoppa grönt på nätet

På nätet finns en mängd webshoppar som inriktat sig på ekologiska produkter, vilket kan vara ett smidigt sätt att shoppa på. Du kan i lugn och ro jämföra produkter hemma och får tillgång till ett större utbud än i butik.