Vill du ha ett välvårdat och snyggt skägg? I så fall så finns det massor av bra tips och tricks att använda sig av för att fixa till skägget och mustaschen redan idag. För alla flickvänner med skäggiga karlar så kan detta vara ett bra sätt att hitta en julklapp eller present.

Att ha ett skägg handlar om mer än att bara låta bli att raka sig. Ett vildvuxet och ovårdat skägg ger inte bara ett dåligt intryck, det är oftast rent ohygieniskt också. Precis som håret på skalpen så måste ansiktets hår tas hand om. Det finns både schampo och skäggoljor att använda sig av. Dessa hjälper inte bara själva skäggstråna utan ger även näring till huden under.

Skäggsax och mustaschkam

Du har säkert hört talas om skäggsaxar och mustaschkammar förr. Onödigt, kanske du tänker, men så är inte fallet. Med en skäggsax kan du forma och fixa till de viktiga smådetaljerna på både skägg och mustasch. Du kommer garanterat att märka att vissa hårstrån helt enkelt inte vill samarbeta. Både skäggsaxen och mustaschkammen är bra att använda sig av för just detta. Kamma mothårs och klipp sedan bort de hårstrån som är besvärliga.

Köp skäggvårdsprodukter på nätet

Idag är det inte bara möjligt att köpa prisvärda skägg- och mustaschvårdsprodukter på nätet. Du hittar dessutom oftast mycket större sortiment och priser på nätet. Sidor som exempelvis Sliphaq ger dig även tips på hur du ska raka och vårda din ansiktsbehåring. För alla flickvänner eller fruar som är trötta på vildvuxna och stickiga skägg så kan ett skäggvårds-kit vara en perfekt överraskning.