TrädgårdKläder behöver vi alltid ha på oss nästan jämt, vilken typ av kläder vi ska ha på oss varierar dock beroende på situationen. Här ska vi skriva om lite praktiska kläder för olika vardagsbestyr.

För trädgården

Kläder man använt i trädgården är kanske traditionellt gamla utslitna kläder som förpassats från den ordinarie garderoben till att bara användas till just sådana aktiviteter som trädgårdsarbete och annat som innefattar sådant som potentiellt kan smutsa ner kläderna.

Men visst är väl ändå det lite tråkigt när det finns kläder som är speciellt gjorda för trädgårdsarbete och således har smarta funktioner för att förenkla trädgårdsarbetet. Vi skulle vilja slå ett slag för Garden Girl som går att hitta hos Gardenhome.se, och är en serie trädgårdskläder som är tillverkade med den kvinnliga kroppen i åtanke. Anledningen till detta säger man vara att de flesta så kallade ”proffsbyxor” eller arbetsbyxor är tillverkade för män, vilket exempelvis innebär att de för kvinnor med bredare höfter och rundare former blir problematiska att bära. Kläderna från Garden Girl är som sagt tillverkade med detta i åtanke, och dessutom så har man utrustat byxorna smart med hållare för exempelvis sekatör, renspik och så vidare.

För motionen

Mångas vardag innefattar, som det sig bör också en del motion, och då kan det passa sig att vara välklädd för ändamålet. Vad som är praktiskt beror ju lite på vilken aktivitet man ägnar sig åt och i vilken intensitet den pågår. Handlar det exempelvis om jogging eller raska promenader så är ett grundtips att ha ett par ordentliga skor till att börja med eftersom detta minskar risken för ovälkomna bieffekter av motionen, så som ont muskler och leder.

I övrigt kan man generellt säga att det är bra att klä sig med funktionsplagg som gör att fukt från kroppen hamnar på utsidan tyget istället för att stanna mot huden. När fukten svalnar så riskerar man att bli förkyld och det vill man ju gärna undvika. Är det kallt och blåsigt ute så är det även att föredra att ha en bra vindtäckjacka.

Hundpromenader

Många av oss har ju också en fyrfotat vän där hemma som också behöver få komma sig ut på lite motion samt andra behov. Egentligen så kan man utgå ifrån ungefär samma tips som motionstipset, men man kan med fördel också använda sig av kläder där du har fler fickor. Detta förstås för att kunna medhava diverse påsar och eller leksaker till hunden.