Tidlös och personlig stil är något som slår starkt i vår. Denna trend har vuxit sig stark det senaste året och kommer att fortsätta så även under 2014. Det gäller att hitta personliga smycken och matcha dem på ett snyggt sätt som gör att ens stil blir personlig och unik.

BJÖRK-JohannaNI en artikel i aurumforum.se går det att läsa om de senaste smyckestrenderna där Sara Winter från Svenska Moderådet berättar lite mer ingående om de trender som gäller. Det som går att läsa tydligt är att det är den unika stilen som gäller 2014. Att hitta smycken som sticker ut som ändå är designade och stilrena. Det handlar inte så mycket om vad som är trendigt och vad som ej är trendigt utan istället att hitta sin egen stil och hitta ett sätt att kombinera sina smycken på ett snyggt sätt.

Material

Det är framförallt två material som sticker ut lite extra under 2014. Det första materialet är roséguld och denna trend syns tydligt på allt från förlovningsringar till mer trendiga smycken så som halsband och armband. Materialet är just nu på framgång och det tror sig stanna ett par år framöver. Vill du vara trendig är det roséguld du ska satsa på.

Ett annat material som är extra populärt under 2014 är silver. Här gäller det att hitta unika smycken som inte känns för mycket 90-tal. Det är inte klassiska silverlänkar som gäller utan unika silversmycken, gärna handtillverkade som sticker ut och är unika.